Naša priča

Hannes poslastičarnica rođena je iz ljubavi prema autentičnim poslasticama. Inspiraciju smo pronašli putujući po Italiji, uživajući u ukusima tamošnjih poslastica, i razmišljajući kako bismo mogli da prenesemo taj doživljaj u Srbiju. Kvalitetne, sveže sirovine su svuda oko nas, pa smo odlučili da baš na Zlatiboru stvorimo prvi pravi srpski gelato.

Obučavali smo se kod najpoznatijih majstora poslastičarstva iz Italije i Hrvatske, usvajajući njihove tehnike i recepte. Gelato koji sada proizvodimo vrhunskog je kvaliteta, od svežeg mleka,
domaće slatke pavlake i bez dodataka veštačkih aditiva, boja i aroma. Većina naših sladoleda je bez glutena, dok su voćni sorbeti bogati voćem i ne sadrže gluten ni laktozu.

Svi naši deserti su napravljeni od domaćih krema, uz korišćenje svežih namirnica kao što su mleko, jaja, šećer, med, najfinija belgijska čokolada, lešnik i pistaći. Koristimo najmoderniju tehnologiju za pripremu, uz očuvanje italijanske i francuske poslastičarske tradicije, kako bi naši deserti bili uvek sveži i ukusni.

Posvetili smo se i detaljima – naše dekoracije su ručno rađene tradicionalnom tehnikom temperiranja čokolade, što je čini sjajnijom i hrskavijom. Dolazak u Hannes je pravo gastronomsko iskustvo koje kombinuje najbolje iz dva sveta – autentični ukus Italije i kvalitet domaćih srpskih namirnica.